quadulj meg
Mi is a quad?
 
Menü
 
APRÓHIRDETÉSEK.
 
Főoldal
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
Fórum
 
Társoldalaink.
 
Óra
 
Számláló
Indulás: 2008-11-27
 
Csörlőzési tanácsok.

 

Mire is kell a csörlő egy quadon? Semmire hiszen a nevében is bennevan, hogy ATV azaz all terrain veliche, magyarul: minden terepen közlekedni képes jármű. Noshát ez így téves gondolat. Azért ez sem egy tank, tehát elakadhat. És néha el is akad.
Betévedünk vele egy orbitális sártengerbe, esetleg egy nagy és mély pocsolyába netalán egy sima gödörbe. Máris könnyen előfordulhat, hogy ottragadunk. Kicsit eröltetjük, hogy ugyis kijön az, és máris elástuk magunkat. Semmi gáz hiszen többen vagyunk majd kihuzzuk. Esetleg egyedül vagyunk és sportgépünk van, ami ugye effektív könnyü tehát majd kiveszem valahogy.
Itt kezdödik hogy ott fogunk erölködni míg végre nagynehezen sikerül kicibálni a gépet. Vagy nem. És akkor vakarjuk a fejünket, hogy most mi is legyen.
Ha nem akarunk így járni akkor azért kell egy csörlő. Nézzük csak, milyen is legyen.
Sportgépre elegendő egy kisebb vonóerejű, mert ugye a sportgép maga kb 200kg, de általában ennél könnyebb.
Túragépre (atv) már egy jóval nagyobb vonóerejű csörlőt érdemes venni. Ugyanis az ilyen vasak már 280-450 kg-os is lehetnek. (a gép súlya+a pilóta+a csomagok)
Óvakodjunk a nagyáruházakban kapható olcsó csörlőktöl.  (azért az sem olyan olcsó 20-30 ezer körül)
Sajnos azok a csörlők max egy kis sportgépre lehetnek jók, nem is beszélve a minőségükről. Megveszed mondjuk 20-ért, egyszer tönkremegy megjavíttatod +10 és még neked kell szállítani is a szakszervizbe meg vissza. +5 ha közel lax a szervizhez. Máris 35.
Szóval egy jobb minőségű csörlőt ami már atv-re is jó ugy 40 ezertöl lehet már kapni, szakboltban.
Mivel a csörlőre a vonóerőhöz lbs van irva, nézzük mit mutat ez kg-ban:
2000lbs=900kg, 2500lbs=1100kg, 3000lbs=1400kg.
 
 
A legfontosabb kiegészítők: favédőheveder, sekli, kesztyű, esetleg fordítócsiga.

drótkötelet SOHA nem szabad zsírozni.
Nagyon egyszerű az ok,ha bezsírozod sokkal több kosz rakódik rá és még több gond van vele.
Az tényleg  nagyon fontos,hogy a kötél ne legyen kiszálkásodva. Nem sok kötél van egy quad csörlőn érdemes tehát időben lecserélni.
Azt remélem tudjátok,hogy akkor tud a legerősebben húzni a csörlő ha kevés kötél van rajta. Csörlőzéskor mindig kesztyűt  kell viselni!
A másik nagyon fontos dolog, hogy húzáskor valamit rá kell tenni a kifeszített drótkötélre: ezt kötélsúlynak hívják ez megakadályozza,hogy szakadáskor a kötél ostorként garázdálkodjon.

FONTOS!

Csörlőzéskor mindig használjunk favédő hevedert!

 

Miből lehet észre venni, hogy a kötél már nem épp kívánatos a csörlőn való használatra! Ha le van tekerve a kötél csombékosnak látjátok, görbületek vannak benne, csavarodik össze vissza. Hiba okai: sokszor volt használva      ( össze vissza feltekerve) ill. meg lett erőltetve ( nem a kereszmetszetének és teherbírásának megfelelő súlyt kellett tartani ill. húzni így.--megnyúlt)

Ha csörlőt vásárolsz, ezeket kell találd a dobozban:

 

csörlö és tartozékai
A kép illusztráció.

 

A legfrissebb információk az új Haikyuu!! movie-ról itt olvasható! Anime Odyssey!    *****    Ha neked is bejött az F-Zero 99, de túl sok nehézséget okoz, itt olvashatsz néhány tippet és trükköt, hogy jobban menjen    *****    A manga alapján a Migi to Dali ígérkezik a 2023 õszi szezon legrejtélyesebb animéjének. Érdemes lesz megnézni.    *****    Közel 20 év után visszatért az F-Zero sorozat. És micsoda visszatérés volt! Olvass róla itt.    *****    Mindenkinek kedvezõ árakkal, születési horoszkóp, párkapcsolati elemzés, gyermek és gyermektervezési horoszkóp! Kattints    *****    A Super Mario Bros. Movie az idei év egyik legjövedelmezõbb animációja. De vajon annyira jó is? Olvass róla itt.    *****    A Gran Turismo azon filmadaptációk közé tartozik, amit érdemes megnézni. Olvass róla a Gaming Haven-en!    *****    A most õsszel érkezõ Yuzuki-san Chi no Yon Kyoudai. ígéretes animének tûnik. A négy testvérrõl bemutatót itt olvashatsz.    *****    RITA-ORA.NET / Megnyílt Magyarország egyetlen Rita Ora rajongói oldala! Látogass el hozzánk és olvasd el a friss híreket    *****    Ismerd meg a Bakuten!!-t, olvasd el az 1. rész részletes elemzését! Késõbb további elemzések várhatók. Anime Odyssey!    *****    Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Debrecen Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Debrecen Álom otthon.    *****    Mivel a Kaze ga Tsuyoku Fuiteiru anime karakterei fiatal felnõttek, ezért a személyiségüket is mélyebben lehet elemezni.    *****    A Wave Race: Blue Storm egy nagyon jó nyári játék. És még több más játékról is olvashatsz: The Gaming Haven!    *****    Ha augusztus 19, akkor Haikyuu!!-nap! A közzétett bejelentésekrõl olvashatsz itt.    *****    Barbie(2023) - Barbie(2023) - Barbie(2023) Barbie(2023) Barbie(2023) Barbie(2023) Barbie(2023) Barbie(2023) Barbie(2023)    *****    A Wave Race 64 több mint 25 éve jelent meg, mégis jó minden nyáron játszani vele. Több más játékról is olvashatsz itt!    *****    Folyamatosan bõvülõ információk a Donkey Kong-tól a Super Mario Bros. Wonder-ig. Hungarian Super Mario Fan Club!    *****    Rózsaszínbe csomagolt társadalomkritika - Barbie(2023) - Rózsaszínbe csomagolt társadalomkritika - Barbie(2023)    *****    A Romeo no Aoi Sora egy csodálatos anime. Errõl és több más animérõl is olvashatsz. Anime Odyssey!    *****    Arikawa Hiro: A búcsúzó macska mellett több könyvrõl is olvashatsz recenziókat. Nézz szét a bõvülõ magánkönyvtáramban.