quadulj meg
Mi is a quad?
 
Menü
 
APRÓHIRDETÉSEK.
 
Főoldal
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
Fórum
 
Társoldalaink.
 
Óra
 
Számláló
Indulás: 2008-11-27
 
Csörlőzési tanácsok.

 

Mire is kell a csörlő egy quadon? Semmire hiszen a nevében is bennevan, hogy ATV azaz all terrain veliche, magyarul: minden terepen közlekedni képes jármű. Noshát ez így téves gondolat. Azért ez sem egy tank, tehát elakadhat. És néha el is akad.
Betévedünk vele egy orbitális sártengerbe, esetleg egy nagy és mély pocsolyába netalán egy sima gödörbe. Máris könnyen előfordulhat, hogy ottragadunk. Kicsit eröltetjük, hogy ugyis kijön az, és máris elástuk magunkat. Semmi gáz hiszen többen vagyunk majd kihuzzuk. Esetleg egyedül vagyunk és sportgépünk van, ami ugye effektív könnyü tehát majd kiveszem valahogy.
Itt kezdödik hogy ott fogunk erölködni míg végre nagynehezen sikerül kicibálni a gépet. Vagy nem. És akkor vakarjuk a fejünket, hogy most mi is legyen.
Ha nem akarunk így járni akkor azért kell egy csörlő. Nézzük csak, milyen is legyen.
Sportgépre elegendő egy kisebb vonóerejű, mert ugye a sportgép maga kb 200kg, de általában ennél könnyebb.
Túragépre (atv) már egy jóval nagyobb vonóerejű csörlőt érdemes venni. Ugyanis az ilyen vasak már 280-450 kg-os is lehetnek. (a gép súlya+a pilóta+a csomagok)
Óvakodjunk a nagyáruházakban kapható olcsó csörlőktöl.  (azért az sem olyan olcsó 20-30 ezer körül)
Sajnos azok a csörlők max egy kis sportgépre lehetnek jók, nem is beszélve a minőségükről. Megveszed mondjuk 20-ért, egyszer tönkremegy megjavíttatod +10 és még neked kell szállítani is a szakszervizbe meg vissza. +5 ha közel lax a szervizhez. Máris 35.
Szóval egy jobb minőségű csörlőt ami már atv-re is jó ugy 40 ezertöl lehet már kapni, szakboltban.
Mivel a csörlőre a vonóerőhöz lbs van irva, nézzük mit mutat ez kg-ban:
2000lbs=900kg, 2500lbs=1100kg, 3000lbs=1400kg.
 
 
A legfontosabb kiegészítők: favédőheveder, sekli, kesztyű, esetleg fordítócsiga.

drótkötelet SOHA nem szabad zsírozni.
Nagyon egyszerű az ok,ha bezsírozod sokkal több kosz rakódik rá és még több gond van vele.
Az tényleg  nagyon fontos,hogy a kötél ne legyen kiszálkásodva. Nem sok kötél van egy quad csörlőn érdemes tehát időben lecserélni.
Azt remélem tudjátok,hogy akkor tud a legerősebben húzni a csörlő ha kevés kötél van rajta. Csörlőzéskor mindig kesztyűt  kell viselni!
A másik nagyon fontos dolog, hogy húzáskor valamit rá kell tenni a kifeszített drótkötélre: ezt kötélsúlynak hívják ez megakadályozza,hogy szakadáskor a kötél ostorként garázdálkodjon.

FONTOS!

Csörlőzéskor mindig használjunk favédő hevedert!

 

Miből lehet észre venni, hogy a kötél már nem épp kívánatos a csörlőn való használatra! Ha le van tekerve a kötél csombékosnak látjátok, görbületek vannak benne, csavarodik össze vissza. Hiba okai: sokszor volt használva      ( össze vissza feltekerve) ill. meg lett erőltetve ( nem a kereszmetszetének és teherbírásának megfelelő súlyt kellett tartani ill. húzni így.--megnyúlt)

Ha csörlőt vásárolsz, ezeket kell találd a dobozban:

 

csörlö és tartozékai
A kép illusztráció.

 

Xtina Hungary - A legnagyobb Christina Aguilera fan site - KATT!    *****    Egy párkapcsolat elõtt, fontos tudni alapvetõ ismereteket a társadról.Ezért fontos a párkapcsolati elemzés. Rendeld meg!    *****    Születési horoszkóp + 3 év elõrejelzés, csak 5000 Ft. rendeld meg most és minden kérdésedet, + megbeszéljük!!!    *****    Részletes személyiség és sors analízis,3 év elõrejelzés diplomás asztrológustól. Keress,szeretettel várlak!Kattints!    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie. Én segítek értelmezni azt,amit látsz.Várlak az oldalamom    *****    Simonyi ingatlan2023 Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Debrecen    *****    PREKAMBRIUM HUNGARY - Videók, cikkek a tudomány világából. Légy részese te is!    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    Why do all the monsters come out at night? - click here - Why do all the monsters come out at night?    *****    Why do all the monsters come out at night? - click here - Why do all the monsters come out at night?    *****    Csatlakozz közénk, és légy része fantasy világunknak! - Rose Harbor. egy fórumos szerepjáték a gportal felületén! - RPG    *****    ROSE HARBOR - and i know now that this world will never be enough for me - ROSE HARBOR    *****    Rajz, vers, blog, irka-firka, sztorik, tõlem, bárkinek:)    *****    Várod a karácsonyt? Szeretnél gyorsan ünnepi hangulatba keveredni? Akkor itt a helyed! karacsony.gportal.hu KATT IDE!    *****    Ahhoz, hogy legyõzd a félelmed, rá kell ébredned, hogy nincs menekvés attól, amitõl rettegsz. - David Gemmell    *****    „Evil will never be countered while good men do nothing.“    *****    Idegen vagyok. Semmi szükség rá, hogy hazudj vagy tagadj. Csak a barátokkal szemben kell álarcot hordanunk.