quadulj meg
Mi is a quad?
 
Menü
 
APRÓHIRDETÉSEK.
 
Főoldal
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
Fórum
 
Társoldalaink.
 
Óra
 
Számláló
Indulás: 2008-11-27
 
Mi is a QUAD?

Sokan nem tudják,és egy ujgazdag bohócjárműnek hiszik,pedig nem az viszont járműnek jármű ezt meg kell jegyezni!

Háromkerekűből indult ki de nem volt elég stabil ezért tettek rá egy negyediket igy lett belőle quad!

trike

Két fő csoportja van sport és munkaquad.

Sportquad az ami kevés burkolattal rendelkezik,így jól összesarazza azt aki ül rajta,könnyű,és arra van kitalálva,hogy nagy ugratókon is átrepüljön minden gond nélkül.Erős és gyors,nagy a rugóútja és jól rá lehet állítani a vezető stílusára.Főleg zárt pályára való és nagy dobbantókkal(asztalokkal)rendelkező helyeken lehet vele repkedni,de az aszfalton is élmény vele menni keresztbe-hosszába.Mivel a nagy teljesítmény fontos,nem a leg tartósabb gépek de persze ez a használattól is függ,és ha nincs hozzányúlva(tuningolva)gyári állapotában sok mindent kibír.A hangjuk sem kicsi, és van aki még ezt is fokozza egy sportdobbal.Ezekkel a gépekkel néhányan járnak túrázni és végig is mennek,de tényleg nem erre valók,inkább körversenyekre,ugratni és nagy sebességet elérni.

 

sportquadsportquad

Nagyrészben hátsókerék hajtásúak és merevtengelyesek,de manapság előfordul független hátsó felfüggesztésű sportgép is.

Valamint a négykerékhajtás is belekerül némelyikbe, de itt már a megnövekedett súly miatt pont egy köztes kategóriába érdemes őket sorolni ,mert a sárvédelmük az nem a legjobb.

Az igazi túragépek 4x4-es hajtásúak,van bennük felező és automata vagy manuális difizár ELŐL!

 

munkaquadmunkaquad

És itt jegyezném meg hogy csak a Polarisnak létezik hátul diffivel ellátott változata (TURF hajtás) amit azért találtak ki,hogy jobban fordúljon,és ne tegyen kárt a fűben!

Ezt azért fontos tudni mert TÉVHIT,hogy más gépben van diffi a CAN AM-ban NINCS!!

Van egy gép még amiben tényleg van ez a Streetquad amit főleg aszfaltra terveztek!

Ezt azért fontos tisztázni mert a magyar közlekedési hatóságok egy nem létező jogszabályra hivatkozva DIFFERENCIÁLMŰ meglétéhez kötik a korlátlan rendszámot,holott olyan jogszabály NEM LÉTEZIK,hogy kell bele diffi!

Ezt pusztán azért találták ki,hogy valamibe bele tudjanak kötni és jogellenes is ez az eljárásuk!

Ezeket nevezzük munka quadoknak vagy ATV-nek,jó sárvédelemmel vannak ellátva,nem sarazzák össze a vezetőt(nagyon)nem a nagy sebesség jellemzi őket ,hanem az áttételnek köszönhetően a nagy vonóerő és rengeteg kiegészítő eszköz használható velük.

Nagy a súlyuk is ami kell néha a terepezéskor,de hátrány amikor kézzel odébb tennénk őket.

Mindenhol lehet rendszámmal ellátni a quadokat(még Romániában is)csak a hazai hatóságok képtelenek erre csak korlátozni tudnak,normális ésszerű megoldásra képtelenek pedig lenne(zöld rendszám)!

Reméljük rájönnek ez a helyzet tarthatatlan, és rendeződni fog a dolog mert már évek óta megy a mese róla de érdemi dolgok nem történtek!

Nagyfefa

 

 

Xtina Hungary - A legnagyobb Christina Aguilera fan site - KATT!    *****    Egy párkapcsolat elõtt, fontos tudni alapvetõ ismereteket a társadról.Ezért fontos a párkapcsolati elemzés. Rendeld meg!    *****    Születési horoszkóp + 3 év elõrejelzés, csak 5000 Ft. rendeld meg most és minden kérdésedet, + megbeszéljük!!!    *****    Részletes személyiség és sors analízis,3 év elõrejelzés diplomás asztrológustól. Keress,szeretettel várlak!Kattints!    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie. Én segítek értelmezni azt,amit látsz.Várlak az oldalamom    *****    Simonyi ingatlan2023 Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Debrecen    *****    PREKAMBRIUM HUNGARY - Videók, cikkek a tudomány világából. Légy részese te is!    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    Why do all the monsters come out at night? - click here - Why do all the monsters come out at night?    *****    Why do all the monsters come out at night? - click here - Why do all the monsters come out at night?    *****    Csatlakozz közénk, és légy része fantasy világunknak! - Rose Harbor. egy fórumos szerepjáték a gportal felületén! - RPG    *****    ROSE HARBOR - and i know now that this world will never be enough for me - ROSE HARBOR    *****    Rajz, vers, blog, irka-firka, sztorik, tõlem, bárkinek:)    *****    Várod a karácsonyt? Szeretnél gyorsan ünnepi hangulatba keveredni? Akkor itt a helyed! karacsony.gportal.hu KATT IDE!    *****    Ahhoz, hogy legyõzd a félelmed, rá kell ébredned, hogy nincs menekvés attól, amitõl rettegsz. - David Gemmell    *****    „Evil will never be countered while good men do nothing.“    *****    Idegen vagyok. Semmi szükség rá, hogy hazudj vagy tagadj. Csak a barátokkal szemben kell álarcot hordanunk.