quadulj meg
Mi is a quad?
 
Menü
 
APRÓHIRDETÉSEK.
 
Főoldal
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
Fórum
 
Társoldalaink.
 
Óra
 
Számláló
Indulás: 2008-11-27
 
Quad és Trophy versenyek.

I. Napkor Quadtrophy Kupa
Pénzdíjas verseny

Tisztelt Sporttársak!

Egy Magyarországon újdonságnak számító rendezvényre szeretnénk invitálni benneteket, ahol nem a sebesség és a vakmerőség az elsődleges szempont, hanem a helyzetfelismerő képesség, a technikai és erőnléti felkészültség, a bátorság és a tájékozódás…….

A verseny neve I.Napkor Quadtrophy Kupa, melyet klubunk a Polaris Quad Club (www.polarishungary.hu) és versenycsapatunk a Polaris Quad Racing (www.polarisracing.gportal.hu) szervez 2009 június 5-6-án, pénteken és szombaton.
A verseny pénzdíjas! Az elosztható alap a kategóriánként befolyt nevezési díjak 30%-a. Az I. helyezett az alap 50%-át, a II. helyezett a 30%-át. A III. helyezett a 20%-át kapja.

A verseny főbírója Matkaicsek Zoltán a Polaris Quad Racing versenyzője, Magyar Bajnok, a 2008-as Romanian Trophy győztese (4x4)

Versenyigazgató: Klausmann Viktor A Polaris Quad Racing versenyzője.
.
A verseny helyszíne a Napkor udvarház . (www.napkor.hu)
A rajt időpontja: 2009 június 5. pének 20 óra. Helyszíni nevezés és gépátvétel péntek 16.00 órától.

A versenyről:
A versenyek alapját a sokak által ismert terepjárós off-road trophy versenyek adják, szabályrendszerük is hasonló, de megpróbáljuk a quadosok számára testhezállóbbá varázsolni. A trophy útvonala nem egy zárt körpálya, hanem a rendelkezésünkre álló közel 450 hektáros magánterület terep akadályokkal és laza burkolatú utakkal, ahol GPS pontok és KP pontok begyűjtése valamint „speciál szakaszok” leküzdése a cél.

A quadtrophyn részt vehet bárki, aki betöltötte 18 életévét, vagy ha már betöltötte 10-dik életévét és rendelkezik írásbeli szülői nyilatkozattal, amiben a szülő hozzájárul a versenyen való részvételhez, valamint a rendezőség elfogadta jelentkezését. (járművezetésre alkalmas állapot, stb.)

A járművek és a felszerelés műszaki feltételei:
A versenyen két kategóriában lehet nevezni: 4x4-es kategória és 2x4-es kategória.
A járművek számára lökettérfogat és teljesítménymegkötés nincs, csupán a hajtott kerekek száma alapján történik a besorolás.
A járműveknek a gyári quadokra emlékeztető szerkezeti és méretbeli tulajdonságokkal kell bírniuk.
Az összes kerekükre hasson valamely üzemi fék. Motorjuk max. kéthengeres lehet, keréktárcsájuk (felni) átmérője max. 13 coll-os.
A kipufogó rendszernek zártnak kell lennie, mert a kirívóan túl hangos gépeket nem engedjük indulni. (nem célunk kivívni az összes erdőjáró figyelmét és esetleges haragját emiatt).
A jármű önsúlya nem haladhatja meg a 400 kg-ot. Kötelező az első és hátsó világító berendezés, valamint a Féklámpa működése.
A verseny teljes távja alatt bukósisak használata kötelező, gerinc és térdvédő protektor ajánlott!!
Utas szállítása tilos!
Kötelező a quadon elhelyezni motorors elsősegély felszerelést valamint vontatásra alkalmas kötelet (min. 3m).
A járművekre GPS készüléket ajánlott felszerelni, amely egyszerűen kezelhető, illetve legalább 15 track tárolására alkalmas és cseppmentes kivitelű. Akinek nincs csörlője ajánlott kötelet hozni és ha van fordítócsigát. Ja és favédő heveder használata kötelező, aki nem használ büntetőpontot kap!!
A járműveknek ajánlott legalább 6 órai üzemre elegendő üzemanyaggal rendelkezniük a futam megkezdésekor.

A verseny menete és szabályai:

A futam rajtja előtt legkésőbb egy órával a versenyzőnek gépével be kell jelentkeznie a versenyirodán és a nevezési procedúrán, illetve a gépátvételen át kell esnie. Nevezés és gépátvétel érkezési sorrendben!

A futam rajtsorrendje sorsolással történik.

Az első quados rajtja előtt fél órával tartjuk a rajtsorsolást (19.30)és eligazítást, amin minden résztvevő megjelenése kötelező.

A versenyzők kategóriától, függetlenül 2 percenként rajtolnak.

A verseny útvonalát minden versenyző (vagy csapat) maga tervezi meg az előre megadott GPS pontok segítségével.

A verseny célja, minél több GPS pont és Kontroll Pont összegyűjtése és a speciál szakaszok hiba nélküli teljesítése a célba érkezésig /az éjszakai futam szombat hajnali 01.00, a nappali futam 16.00/. Természetesen ez az első rajtoló célba érkezési ideje.
A GPS pontok minden esetben járható úton megközelíthetőek és az út 30m-es körzetében keresendők!

Éjszakai futam:
- GPS ponkeresés
- 3db speciál

Nappali futam:
- A verseny Prológgal, egy a Terra Cross szabályai szerint épült, mesterséges akadálypálya leküzdésével kezdődik! (www.atvscene.com)
- GPS ponkeresés
- 3db special

A GPS pontok letölthetők a versenyt megelőző nap 15.00 órától a www.polarisracing.gportal.hu oldalról, vagy nyomtatott formában a nevezéskor átvehetők.

A verseny egyénileg, vagy maximum 3 fős csapatokban teljesíthető. Ez esetben a csapat mindhárom tagja egy idővel indul.
(A túrán konvojban motorozás nem tiltott, de a résztvevőknek a saját menetidejük rovására kell bevárniuk egymást)

Az útvonal teljesítésének ellenőrzésére Kontroll Pontokat helyeztünk ki, az útvonalon (jelölt erdei út, vagy kocsi nyom!!!) található tereptárgyakra minden menetirányból jól láthatóan – neon zöld 10x10 cm-es négyzet közepén narancs színű pont, benne satírozható jel A KP pontok az útvonalban bárhol lehetnek kihelyezve.
A versenyen a közlekedés kizárólag a kijelölt erdei utakon, vagy jól látható kocsi nyomokon történhet és a mindenkori kresz szabályok érvényesek!

Az útvonal teljesítése közben a rendezőség speciál szakaszokat jelöl ki, amelyeket időre kell teljesíteni, a pályajelölő karók döntése nélkül! A speciál szakaszba történő megérkezéskor a versenyidőt leállítjuk (kiírjuk) a speciál szakasz teljesítését követően pedig élesítjük (elindítjuk). A speciál szakaszokat érkezési sorrendben kell teljesíteni a pályabírók a leadott menetlevelek alapján szólítják a versenyzőket. A speciál szakaszok GPS koordinátái minden esetben PIROS színnel vannak jelölve!!!

A speciál szakaszban az ott tartózkodó rendező utasítása alapján egy feladatot kell végrehajtani, melynek teljesítése szintén beleszámít az értékelésbe (a feladatok különböző terepleküzdési, ügyességi, technikai, jellegűek).
A versenytáv teljesítésére a rendezőség egy limitidőt határoz meg- jelen esteben hajnali 01:00 ill. délután 16:00 az első rajtolónak, (általában 15 - 25 km/h átlagsebességre vetítve), melynek túllépése percenként 1 hibapontot von maga után.
A versenyzőknek a táv teljesítésére záros határidőt határozunk meg, ami a legutolsónak elrajtolt versenyző limitidejének lejárta plusz két óra. Aki ez után érkezik célba, az a mezőny végére szorul az értékelésnél.

A pontozási alapszisztéma:
- Minden megtalált GPS pont 20 pont.
- Minden megtalált KP pont 50 pont
- A limitidő túllépése, vagy korai beérkezés -- 1 hibapont percenként.
- A speciál szakaszok értékelése:
- karódöntés, golyóverés, 20-20 hibapont
- kapukihagyás 40 hibapont
- A speciál szakasz kihagyása 200 hibaponttal jár.
- Speciálban eltöltött idő mérése

A verseny értékelése:
A verseny során összegyűjtött GPS és KP pontok pontértékének összegéből kivonásra kerülnek a speciálokban kapott hibapontok és az időtúllépés illetve túl korai érkezés hibapontjai.Az így kapott eredmény állítja fel a sorrendet. Akinek a legtöbb pontja lesz az végez az első helyen. A speciálokban mért időknek csak pontegyenlőség esetén lesz szerepe!!!

A nevezés:
A nevezési díj 10 000-Ft, amely tartalmazza egy jármű részvételét a futamon, valamint egyszeri meleg étkezést a futam végén. Mindezen felül időben érkező versenyzőinket a rendezőség egy reggeli szendviccsel és kávéval is megvendégeli, de csak a készletek erejéig.
A helyszíni nevezés díját készpénzben kell befizetni a nevezéssel egy időben.

Az értékelés:
A célba érkezett versenyzők értékelését a rendezőség folyamatosan végzi, hogy az eredmények mihamarabb megszülessenek a célzárás után.
A díjazást kategóriákra bontva végezzük, melyben az első három helyezett pénzdíjat illetve serleget kap.

Klausmann Viktor Matkaicsek Zoltán
Információk: 20-539-31-40
30-337-11-18

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Figyelem!!!!
Megrendezésre kerül az első soproni autós robogós és quados szlalom verseny 2009.06.07-én vasárnap a harkai uti tanpályán a COCAINE energiaital támogatásával.
Mindenkit szeretettel várunk aki szereti az autos sportot és ki szeretni próbálni magát vagy csak nézni szeretné az eseményeket.
Lesz büfésátor,sztárvendég,élményautoztatás,DJ a házigazda pedig Kővári Barna.
Bővebb info a http://www.soproniszlalom.co.cc veboldalon vagy a 06702518911-es telefonszámon.
Légyszi dobjátok ki az üzenőfalra.
Köszi Ottó.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Meghívó
Ezennel szeretnénk felkelteni a figyelmedet az I.Mátratrophy és Offroad fesztiválra
amit
2009. 07. 24-26.

között rendezünk meg a Mátra hegység vonulatain, Pásztótól 5 km-re, Hasznoson. A trophy a szokásos péntek éjszakai és szombat nappali túrából áll, éjszaka 2, nappal 3 speciállal melyet normál, profi, extrém és quad kategóriában teljesíthetsz. A fesztiválra nevezők péntektől vasárnapig a völgyben próbálgathatják az autójuk tudását a siratófalakon, dagonyában, patakvölgyben, sárgyorsulás, triál és superkupa pályákon, saját inni tudásukat pedig a fesztivál területén lévő sörsátorban. Vasárnap 6 épített triálpályán, sárgyorsuláson és superkupán méretjük meg a tudást a terepjárósok és most először a quadosok között is. A trophyval együtt a Hasznosi Falunap és rétes fesztivál is megrendezésre kerül a fesztivál területének tőszomszédságában, ahol szeretettel várják a quadosokat és terepjárósokat, körhintával, céllövöldével, szabadtéri színpaddal, rengeteg fellépővel, korlátlan étel és italfogyasztással.

Szeretettel várnak a rendezők :
Nagy Zsolt „ideges” 70/4567419
Maka Laci „makapeszi” 30/9352939
Szenderák Attila „PolarisPest” 20/2727772
Stelzner Zsolt „Stekker” 70/2397424

információ:
www.4x4klinika.hu
www.tapiotrophy.eoldal.hu
info@polarispest.hu

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ingyenes, magyar nyelvû nyomozós kalandjátékok lebilincselõ történetekkel és grafikával! www.cluequestgame.hu    *****    A nagy nyári melegben hûsöljetek a Vízibálon a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Szobafestõ Budapest területén, legyen szó tisztasági festésrõl, vagy komplexebb munkálatokról, mi rendelkezésre állunk!    *****    Svéd termék a legjobb áron! Regisztrálj vásárlónak és kapj egyszeri 2000 Ft-ot és 15% kedvezményt a katalógusból! Svéd    *****    Azariah - RAMPAPAPAM formabontó verzióban, hallgasd, likeold, mutasd meg a spanodnak is :D    *****    ClueQuest- Új, ingyenes online nyomozós játék! Fejtsd meg a rejtélyt, és találd meg a tettest!Gyere cluequest.gportal.hu    *****    Szobafestõ Budapest    *****    Svéd termékek!Csatlakozz hozzám és kapj 2000,- Ft kedvezményt-15% kedvezmény a katalógus árból!Parfümök, szépségápolás!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Új mese a Mesetárban! Ha tudni akarod, mit keres egy tündér a kútban, gyere és nézz be hozzánk!    *****    Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.