quadulj meg
Mi is a quad?
 
Menü
 
APRÓHIRDETÉSEK.
 
Főoldal
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
Fórum
 
Társoldalaink.
 
Óra
 
Számláló
Indulás: 2008-11-27
 
Védőfelszerelések.

 

Ha már megvan a gép.
 
Örülünk neki és ki is próbáltuk, akkor azért ne feledkezzünk meg, hogy nemcsak a géppel kell törődnünk, hanem magunkal is.
A leg alapabb védőcucc a bukósisak.cross sisakzárt sisak
Én már láttam szétrepedt bukósisakot, miután a vas maga alá temette a gazdáját. Hidjétek el szebb látvány volt mintha egy szétnyílt koponyát kellett volna nézegetnem.
A második legfontosabb védőfelszerelés: a protektoring.protektoring
Ez tartalmazza a gerinc és melkasvédelmi részt,  általában még a váll és könyökvédőt is.
Ilyennek  is láttam már hasznát, szintén egy rosszul sikerült feljárón a kolléga mellel vette le a 300kg-os gépet. Szerencsére itt is megvédte őt a protektoring. Igaz, hogy ugy fél órát feküdt a földön de miután a korházban megröngenezték kiderült hogy egy bordája sem törött el. Magyarán a védőfelszerelés helytált.
Következik a csizma:crosscsizma
Ha sportgéped van és szereted a száguldozást akkor ez is igen fontos ezköz. Természetesen túragépnél is elengedhetetlen. De, hogy miért emelem ki a sportgépet? Egyszerü: mert annak a lábvédelme jóval kisebb mint egy nagy dögnek. Főleg versenyzők körében látni néhány csúnyán megzúzott lábat. Pedig ők aztán a drágábbik fajta csizmákat vásárolják előszeretettel. És még igy is sérülnek. De legalább nem törik el a lábuk.
Kesztyű:crosskesztyű
Szintén fontos, mert ugye esésnél leteszed a kezed először a bőröd fog szépen lekopni róla. Ha viszont viseltél kesztyűt akkor fordul a sorrend, és először a kesztyű kopik majd csak ezután a bőröd. Ugye igy azért szebben hangzik? Nem beszélve arról,  hogy túrázás közben a kezednek csapódó fa ágak sem a bőrödet fogják szépen hurkásra csapkodni. A télről meg nem is beszélek, azt azért mindenki tudja, hogy olyankor igen hideg van……………
Aztán még egy pár jótanács:
Még nyáron sem kell a frenkit játszani, hogy rövidgatyában és  pólóban veretünk. Én egyszer már kipróbáltam, és igen rosszul esett mikor ugy 60 as tempónál a lábamba csapódott egy darázs, ami természetesen utolsó erejével még jól meg is csípett. Szóval mindig hosszú ruha. Még nyáron is.
Aztán a védőfelszerelések állandó használata: Még az utcában se tegyünk egy kört bukósisak nélkül, mert tuti akkor fogunk esni egy szépet. Aztán majd a szomszéd csaj (a szép kis szőke) jól kiröhög, mi meg kulloghatunk haza véres orral.
És akkor most lássuk mit mennyiért, vagy inkább mennyitől lehet kapni:
Bukó: 8 ezertől a csillagos égig. Quadra azért nem kell a legdrágább, ritkám megyünk vele 100-felett.
Protektoring: 15 ezertől úgy  40 ezerig kb.
Mondjuk gerinc és mellkasvédőt külön is lehet venni, meg ugye váll és könyökvédőt is, de ha kiszámoljuk nagyjából jobban járunk egy protektoring vásárlásával.
Csizma: 10 ezertől 50-60 ezerig kb.  Versenyzésre a drágábbak ajánlottak.
Kesztyű: 2-3 ezertől 8-10 ezerig kb.  
Ha mindent összeszámolunk persze induláshoz a legolcsóbb cuccokat véve figyelembe, akkoris már ugy 45-50 ezret költöttünk védőcuccra. Ennyibe szokott kerülni egy komolyabb csizma. Ugye elgondolkodtató? Na és azon is el lehet gondolkozni, hogy a korházi ellátás mennyibe kerül egy hétre. Szerintem ott is el lehet költeni bőven egy 50-est.

Na utólsó szó: Quadra fel, bukót a fejre és gyííííííííííííí

 

A legfrissebb információk az új Haikyuu!! movie-ról itt olvasható! Anime Odyssey!    *****    Ha neked is bejött az F-Zero 99, de túl sok nehézséget okoz, itt olvashatsz néhány tippet és trükköt, hogy jobban menjen    *****    A manga alapján a Migi to Dali ígérkezik a 2023 õszi szezon legrejtélyesebb animéjének. Érdemes lesz megnézni.    *****    Közel 20 év után visszatért az F-Zero sorozat. És micsoda visszatérés volt! Olvass róla itt.    *****    Mindenkinek kedvezõ árakkal, születési horoszkóp, párkapcsolati elemzés, gyermek és gyermektervezési horoszkóp! Kattints    *****    A Super Mario Bros. Movie az idei év egyik legjövedelmezõbb animációja. De vajon annyira jó is? Olvass róla itt.    *****    A Gran Turismo azon filmadaptációk közé tartozik, amit érdemes megnézni. Olvass róla a Gaming Haven-en!    *****    A most õsszel érkezõ Yuzuki-san Chi no Yon Kyoudai. ígéretes animének tûnik. A négy testvérrõl bemutatót itt olvashatsz.    *****    RITA-ORA.NET / Megnyílt Magyarország egyetlen Rita Ora rajongói oldala! Látogass el hozzánk és olvasd el a friss híreket    *****    Ismerd meg a Bakuten!!-t, olvasd el az 1. rész részletes elemzését! Késõbb további elemzések várhatók. Anime Odyssey!    *****    Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Debrecen Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Debrecen Álom otthon.    *****    Mivel a Kaze ga Tsuyoku Fuiteiru anime karakterei fiatal felnõttek, ezért a személyiségüket is mélyebben lehet elemezni.    *****    A Wave Race: Blue Storm egy nagyon jó nyári játék. És még több más játékról is olvashatsz: The Gaming Haven!    *****    Ha augusztus 19, akkor Haikyuu!!-nap! A közzétett bejelentésekrõl olvashatsz itt.    *****    Barbie(2023) - Barbie(2023) - Barbie(2023) Barbie(2023) Barbie(2023) Barbie(2023) Barbie(2023) Barbie(2023) Barbie(2023)    *****    A Wave Race 64 több mint 25 éve jelent meg, mégis jó minden nyáron játszani vele. Több más játékról is olvashatsz itt!    *****    Folyamatosan bõvülõ információk a Donkey Kong-tól a Super Mario Bros. Wonder-ig. Hungarian Super Mario Fan Club!    *****    Rózsaszínbe csomagolt társadalomkritika - Barbie(2023) - Rózsaszínbe csomagolt társadalomkritika - Barbie(2023)    *****    A Romeo no Aoi Sora egy csodálatos anime. Errõl és több más animérõl is olvashatsz. Anime Odyssey!    *****    Arikawa Hiro: A búcsúzó macska mellett több könyvrõl is olvashatsz recenziókat. Nézz szét a bõvülõ magánkönyvtáramban.