quadulj meg
Mi is a quad?
 
Menü
 
APRÓHIRDETÉSEK.
 
Főoldal
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
Fórum
 
Társoldalaink.
 
Óra
 
Számláló
Indulás: 2008-11-27
 
Védőfelszerelések.

 

Ha már megvan a gép.
 
Örülünk neki és ki is próbáltuk, akkor azért ne feledkezzünk meg, hogy nemcsak a géppel kell törődnünk, hanem magunkal is.
A leg alapabb védőcucc a bukósisak.cross sisakzárt sisak
Én már láttam szétrepedt bukósisakot, miután a vas maga alá temette a gazdáját. Hidjétek el szebb látvány volt mintha egy szétnyílt koponyát kellett volna nézegetnem.
A második legfontosabb védőfelszerelés: a protektoring.protektoring
Ez tartalmazza a gerinc és melkasvédelmi részt,  általában még a váll és könyökvédőt is.
Ilyennek  is láttam már hasznát, szintén egy rosszul sikerült feljárón a kolléga mellel vette le a 300kg-os gépet. Szerencsére itt is megvédte őt a protektoring. Igaz, hogy ugy fél órát feküdt a földön de miután a korházban megröngenezték kiderült hogy egy bordája sem törött el. Magyarán a védőfelszerelés helytált.
Következik a csizma:crosscsizma
Ha sportgéped van és szereted a száguldozást akkor ez is igen fontos ezköz. Természetesen túragépnél is elengedhetetlen. De, hogy miért emelem ki a sportgépet? Egyszerü: mert annak a lábvédelme jóval kisebb mint egy nagy dögnek. Főleg versenyzők körében látni néhány csúnyán megzúzott lábat. Pedig ők aztán a drágábbik fajta csizmákat vásárolják előszeretettel. És még igy is sérülnek. De legalább nem törik el a lábuk.
Kesztyű:crosskesztyű
Szintén fontos, mert ugye esésnél leteszed a kezed először a bőröd fog szépen lekopni róla. Ha viszont viseltél kesztyűt akkor fordul a sorrend, és először a kesztyű kopik majd csak ezután a bőröd. Ugye igy azért szebben hangzik? Nem beszélve arról,  hogy túrázás közben a kezednek csapódó fa ágak sem a bőrödet fogják szépen hurkásra csapkodni. A télről meg nem is beszélek, azt azért mindenki tudja, hogy olyankor igen hideg van……………
Aztán még egy pár jótanács:
Még nyáron sem kell a frenkit játszani, hogy rövidgatyában és  pólóban veretünk. Én egyszer már kipróbáltam, és igen rosszul esett mikor ugy 60 as tempónál a lábamba csapódott egy darázs, ami természetesen utolsó erejével még jól meg is csípett. Szóval mindig hosszú ruha. Még nyáron is.
Aztán a védőfelszerelések állandó használata: Még az utcában se tegyünk egy kört bukósisak nélkül, mert tuti akkor fogunk esni egy szépet. Aztán majd a szomszéd csaj (a szép kis szőke) jól kiröhög, mi meg kulloghatunk haza véres orral.
És akkor most lássuk mit mennyiért, vagy inkább mennyitől lehet kapni:
Bukó: 8 ezertől a csillagos égig. Quadra azért nem kell a legdrágább, ritkám megyünk vele 100-felett.
Protektoring: 15 ezertől úgy  40 ezerig kb.
Mondjuk gerinc és mellkasvédőt külön is lehet venni, meg ugye váll és könyökvédőt is, de ha kiszámoljuk nagyjából jobban járunk egy protektoring vásárlásával.
Csizma: 10 ezertől 50-60 ezerig kb.  Versenyzésre a drágábbak ajánlottak.
Kesztyű: 2-3 ezertől 8-10 ezerig kb.  
Ha mindent összeszámolunk persze induláshoz a legolcsóbb cuccokat véve figyelembe, akkoris már ugy 45-50 ezret költöttünk védőcuccra. Ennyibe szokott kerülni egy komolyabb csizma. Ugye elgondolkodtató? Na és azon is el lehet gondolkozni, hogy a korházi ellátás mennyibe kerül egy hétre. Szerintem ott is el lehet költeni bőven egy 50-est.

Na utólsó szó: Quadra fel, bukót a fejre és gyííííííííííííí

 

Xtina Hungary - A legnagyobb Christina Aguilera fan site - KATT!    *****    Egy párkapcsolat elõtt, fontos tudni alapvetõ ismereteket a társadról.Ezért fontos a párkapcsolati elemzés. Rendeld meg!    *****    Születési horoszkóp + 3 év elõrejelzés, csak 5000 Ft. rendeld meg most és minden kérdésedet, + megbeszéljük!!!    *****    Részletes személyiség és sors analízis,3 év elõrejelzés diplomás asztrológustól. Keress,szeretettel várlak!Kattints!    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie. Én segítek értelmezni azt,amit látsz.Várlak az oldalamom    *****    Simonyi ingatlan2023 Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Debrecen    *****    PREKAMBRIUM HUNGARY - Videók, cikkek a tudomány világából. Légy részese te is!    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    Why do all the monsters come out at night? - click here - Why do all the monsters come out at night?    *****    Why do all the monsters come out at night? - click here - Why do all the monsters come out at night?    *****    Csatlakozz közénk, és légy része fantasy világunknak! - Rose Harbor. egy fórumos szerepjáték a gportal felületén! - RPG    *****    ROSE HARBOR - and i know now that this world will never be enough for me - ROSE HARBOR    *****    Rajz, vers, blog, irka-firka, sztorik, tõlem, bárkinek:)    *****    Várod a karácsonyt? Szeretnél gyorsan ünnepi hangulatba keveredni? Akkor itt a helyed! karacsony.gportal.hu KATT IDE!    *****    Ahhoz, hogy legyõzd a félelmed, rá kell ébredned, hogy nincs menekvés attól, amitõl rettegsz. - David Gemmell    *****    „Evil will never be countered while good men do nothing.“    *****    Idegen vagyok. Semmi szükség rá, hogy hazudj vagy tagadj. Csak a barátokkal szemben kell álarcot hordanunk.