quadulj meg
Mi is a quad?
 
Menü
 
APRÓHIRDETÉSEK.
 
Főoldal
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
Fórum
 
Társoldalaink.
 
Óra
 
Számláló
Indulás: 2008-11-27
 
Hogyan szállítsuk a gépet?

Hogyan szállítsuk a gépet?

Ez fontos és érdemes pár dolgot átgondolni!
A legtöbb esetben ha távolabbi helyre megyünk szállítanunk kell a quadot.
Mindig törekedjünk arra,hogy szállítás közben:

1,Biztonságosan legyen rögzítve a gép,mert nem egy szobában van ami csak földrengés esetén mozdul meg,hanem egy mozgó jármű vön vagy benne!
Bármikor szükség lehet erős fékezésre,és ilyenkor elindulnak a nem megfelelően rögzített gépek,és kárt tesznek saját magunkban!
De a közlekedés többi résztvevőjére is veszélyes lehet egy elszabadult quad!
Tévhit az,hogy zárt járműben nem kell rögzíteni a szállított gépet,ebben az esetben is lehetőleg elől-hátul rögzítsük
mindig ellentétes irányban, és figyeljünk a rögzítési pontok masszívságára mint a quadon, mint pedig amihez rögzítettünk!
Ha futóval visszük még jobban figyeljünk hova és hogyan kötjük-rögzítjük le a gépet.
Fontos dolog arra is figyelni,hogy egy sportgép max 200kg körül mozog míg a 4x4-es túra gépek már alapból 300kg-ot vagy minden motyónkkal akár 400-450kg-ot is elérhetik!
Itt már javasolt a fékes futó használata, ami nagyban könnyíti a közlekedést,de egy nagy vontatmánynál már a vontató gép súlya is fontos lehet!
Még vallamit érdemes meggondolni!
Vontatás elött még amikor nincs rajta a quad a futón,ne legyünk lusták és tolatgassunk párat,gyakoroljuk be,merre hogyan kell kormányozni.
Így jobban tudunk manőverezni és nem "égünk",hogy nem tudunk valahova beállni!
Ha a futón a gép, korlátozott lehet tőle a kilátás tolatáskor ezt is vegyük figyelembe!
A futóra való felállásnál mindig akasszuk rá a horogra a futót és csak utána kezdjünk rá felmenni!
Ekkor a vonójárművünket is rögzítsük, mert kellemetlen,ha megindul magától!
Lehetőleg megfelelő méretű és teherbírású rámpát használjunk feljáráshoz, egy quados társunk nagyon jókat tud nekünk késziteni ajánlom(ez reklám volt)!
Ha már fent van a gép a feljárót is fontos megfelelően rögzíteni, mert ha elszabadul nagyon veszélyes a mögöttünk haladóra!
És ha már itt tartunk fontos dolog megnézni a gépet,ne legyen rajta semmi olyan ami leeshet róla akár az ülés,
már többen hagyták el,akár valami kiegészítő(GPS,méterszámláló egyéb)mert ezeket nem jó dolog elhagyni.
Lehetőség szerint a kulcsot se hagyjuk benne szállításkor!

2.Mivel és hogyan rögzítsük le a gépet ez is fontos,mert egy drágább gép néha egy autónál is többet ér,és nagy károk keletkezhetnek rajta!
Lehetőleg racsnis spanifert használjunk, mert ezeket megnyúlás esetén utána tudjuk húzni, amit érdemes megtenni,ha esik az eső mindenképpen,mert vizesen nyúlhatnak!
Kerüljük a Niggeres gumipókos rögzítést,max az ülés külön rögzítésére használjunk pókot!
Lehetőség szerint jó állapotú,nem rojtos spanit használjunk,és a racsnis része se legyen hibás, mert ha ki tud oldani az gáz!

3.Most jön a hogyan kössünk és hova!
Ha van a futón direkt erre a célra kampó vagy horog ezt használjuk,ha nincs ügyeljünk arra,hogy ne tudjon elcsúszni a rögzítésünk.
A szállított quadot mindig úgy kössük le,hogy ne tudjon rugózni,mert akkor könnyen meglazul,vagy elszakítja a spanit.
Magyarán ne a futóműnél kössünk(lengőkarnál)mert ettől még a többi része tud mozogni,hanem a vázhoz kössünk és úgy.hogy lehúzzuk a rugót (előfeszítjük)! És itt is fontos az ellentétes irányú rögzítés!
Ezzel meggátoljuk a gép mozgását így biztonságosabb a szállítás!
Ha éjszaka kint parkolunk vegyünk le róla minden olyan kiegészítőt amit esetleg elvihetnek, mert nem csak az anti lop mindenki lop!
Főleg a sisakokat ne hagyjuk rajta éjszaka ha nem elég biztonságos a környék!

4.Közlekedés-haladás a vontatmánnyal!
Van aki sokat megy így és megfelelő rutinra tett már szert ,de ő is volt kezdő ezt jó tudni!
Figyeljünk a megnövekedett össztömegre,főleg fékezéskor fontos ez,de nagyobb gépet vontatva a gyorsulás is válltozik ami előzéskor,besoroláskor fontos!
És figyeljünk mennyivel megyünk,mert jobb kicsit késve odaérni mint soha, és elég kátyúsak az utak hazánkban ezért mindig jól válasszuk meg a sebességünket!
És már volt szó róla de megint írom,nem szégyen kicsit gyakorolni a tolatást,mint sok ember elött szerencsétlenkedni és gondot okozni!
És még valami fontos!
Mindig nézzük meg világít-e rendesen a futónk lámpái!
Ha több quadot szállítunk egy futón lehetőleg még jobban figyeljünk a rögzitésre,egymást se darálják szét,a műanyagok hamar szétdörzsőlődnek ha összeérnek figyeljünk erre!

Összefoglalva figyeljünk a felállásra,rögzítésre,úton való haladásra,és a parkolásra!

Balesetmentes közlekedést mindenkinek!

Nagyfefa

 

A legfrissebb információk az új Haikyuu!! movie-ról itt olvasható! Anime Odyssey!    *****    Ha neked is bejött az F-Zero 99, de túl sok nehézséget okoz, itt olvashatsz néhány tippet és trükköt, hogy jobban menjen    *****    A manga alapján a Migi to Dali ígérkezik a 2023 õszi szezon legrejtélyesebb animéjének. Érdemes lesz megnézni.    *****    Közel 20 év után visszatért az F-Zero sorozat. És micsoda visszatérés volt! Olvass róla itt.    *****    Mindenkinek kedvezõ árakkal, születési horoszkóp, párkapcsolati elemzés, gyermek és gyermektervezési horoszkóp! Kattints    *****    A Super Mario Bros. Movie az idei év egyik legjövedelmezõbb animációja. De vajon annyira jó is? Olvass róla itt.    *****    A Gran Turismo azon filmadaptációk közé tartozik, amit érdemes megnézni. Olvass róla a Gaming Haven-en!    *****    A most õsszel érkezõ Yuzuki-san Chi no Yon Kyoudai. ígéretes animének tûnik. A négy testvérrõl bemutatót itt olvashatsz.    *****    RITA-ORA.NET / Megnyílt Magyarország egyetlen Rita Ora rajongói oldala! Látogass el hozzánk és olvasd el a friss híreket    *****    Ismerd meg a Bakuten!!-t, olvasd el az 1. rész részletes elemzését! Késõbb további elemzések várhatók. Anime Odyssey!    *****    Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Debrecen Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Debrecen Álom otthon.    *****    Mivel a Kaze ga Tsuyoku Fuiteiru anime karakterei fiatal felnõttek, ezért a személyiségüket is mélyebben lehet elemezni.    *****    A Wave Race: Blue Storm egy nagyon jó nyári játék. És még több más játékról is olvashatsz: The Gaming Haven!    *****    Ha augusztus 19, akkor Haikyuu!!-nap! A közzétett bejelentésekrõl olvashatsz itt.    *****    Barbie(2023) - Barbie(2023) - Barbie(2023) Barbie(2023) Barbie(2023) Barbie(2023) Barbie(2023) Barbie(2023) Barbie(2023)    *****    A Wave Race 64 több mint 25 éve jelent meg, mégis jó minden nyáron játszani vele. Több más játékról is olvashatsz itt!    *****    Folyamatosan bõvülõ információk a Donkey Kong-tól a Super Mario Bros. Wonder-ig. Hungarian Super Mario Fan Club!    *****    Rózsaszínbe csomagolt társadalomkritika - Barbie(2023) - Rózsaszínbe csomagolt társadalomkritika - Barbie(2023)    *****    A Romeo no Aoi Sora egy csodálatos anime. Errõl és több más animérõl is olvashatsz. Anime Odyssey!    *****    Arikawa Hiro: A búcsúzó macska mellett több könyvrõl is olvashatsz recenziókat. Nézz szét a bõvülõ magánkönyvtáramban.