quadulj meg
Mi is a quad?
 
Menü
 
APRÓHIRDETÉSEK.
 
Főoldal
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
Fórum
 
Társoldalaink.
 
Óra
 
Számláló
Indulás: 2008-11-27
 
Hogyan szállítsuk a gépet?

Hogyan szállítsuk a gépet?

Ez fontos és érdemes pár dolgot átgondolni!
A legtöbb esetben ha távolabbi helyre megyünk szállítanunk kell a quadot.
Mindig törekedjünk arra,hogy szállítás közben:

1,Biztonságosan legyen rögzítve a gép,mert nem egy szobában van ami csak földrengés esetén mozdul meg,hanem egy mozgó jármű vön vagy benne!
Bármikor szükség lehet erős fékezésre,és ilyenkor elindulnak a nem megfelelően rögzített gépek,és kárt tesznek saját magunkban!
De a közlekedés többi résztvevőjére is veszélyes lehet egy elszabadult quad!
Tévhit az,hogy zárt járműben nem kell rögzíteni a szállított gépet,ebben az esetben is lehetőleg elől-hátul rögzítsük
mindig ellentétes irányban, és figyeljünk a rögzítési pontok masszívságára mint a quadon, mint pedig amihez rögzítettünk!
Ha futóval visszük még jobban figyeljünk hova és hogyan kötjük-rögzítjük le a gépet.
Fontos dolog arra is figyelni,hogy egy sportgép max 200kg körül mozog míg a 4x4-es túra gépek már alapból 300kg-ot vagy minden motyónkkal akár 400-450kg-ot is elérhetik!
Itt már javasolt a fékes futó használata, ami nagyban könnyíti a közlekedést,de egy nagy vontatmánynál már a vontató gép súlya is fontos lehet!
Még vallamit érdemes meggondolni!
Vontatás elött még amikor nincs rajta a quad a futón,ne legyünk lusták és tolatgassunk párat,gyakoroljuk be,merre hogyan kell kormányozni.
Így jobban tudunk manőverezni és nem "égünk",hogy nem tudunk valahova beállni!
Ha a futón a gép, korlátozott lehet tőle a kilátás tolatáskor ezt is vegyük figyelembe!
A futóra való felállásnál mindig akasszuk rá a horogra a futót és csak utána kezdjünk rá felmenni!
Ekkor a vonójárművünket is rögzítsük, mert kellemetlen,ha megindul magától!
Lehetőleg megfelelő méretű és teherbírású rámpát használjunk feljáráshoz, egy quados társunk nagyon jókat tud nekünk késziteni ajánlom(ez reklám volt)!
Ha már fent van a gép a feljárót is fontos megfelelően rögzíteni, mert ha elszabadul nagyon veszélyes a mögöttünk haladóra!
És ha már itt tartunk fontos dolog megnézni a gépet,ne legyen rajta semmi olyan ami leeshet róla akár az ülés,
már többen hagyták el,akár valami kiegészítő(GPS,méterszámláló egyéb)mert ezeket nem jó dolog elhagyni.
Lehetőség szerint a kulcsot se hagyjuk benne szállításkor!

2.Mivel és hogyan rögzítsük le a gépet ez is fontos,mert egy drágább gép néha egy autónál is többet ér,és nagy károk keletkezhetnek rajta!
Lehetőleg racsnis spanifert használjunk, mert ezeket megnyúlás esetén utána tudjuk húzni, amit érdemes megtenni,ha esik az eső mindenképpen,mert vizesen nyúlhatnak!
Kerüljük a Niggeres gumipókos rögzítést,max az ülés külön rögzítésére használjunk pókot!
Lehetőség szerint jó állapotú,nem rojtos spanit használjunk,és a racsnis része se legyen hibás, mert ha ki tud oldani az gáz!

3.Most jön a hogyan kössünk és hova!
Ha van a futón direkt erre a célra kampó vagy horog ezt használjuk,ha nincs ügyeljünk arra,hogy ne tudjon elcsúszni a rögzítésünk.
A szállított quadot mindig úgy kössük le,hogy ne tudjon rugózni,mert akkor könnyen meglazul,vagy elszakítja a spanit.
Magyarán ne a futóműnél kössünk(lengőkarnál)mert ettől még a többi része tud mozogni,hanem a vázhoz kössünk és úgy.hogy lehúzzuk a rugót (előfeszítjük)! És itt is fontos az ellentétes irányú rögzítés!
Ezzel meggátoljuk a gép mozgását így biztonságosabb a szállítás!
Ha éjszaka kint parkolunk vegyünk le róla minden olyan kiegészítőt amit esetleg elvihetnek, mert nem csak az anti lop mindenki lop!
Főleg a sisakokat ne hagyjuk rajta éjszaka ha nem elég biztonságos a környék!

4.Közlekedés-haladás a vontatmánnyal!
Van aki sokat megy így és megfelelő rutinra tett már szert ,de ő is volt kezdő ezt jó tudni!
Figyeljünk a megnövekedett össztömegre,főleg fékezéskor fontos ez,de nagyobb gépet vontatva a gyorsulás is válltozik ami előzéskor,besoroláskor fontos!
És figyeljünk mennyivel megyünk,mert jobb kicsit késve odaérni mint soha, és elég kátyúsak az utak hazánkban ezért mindig jól válasszuk meg a sebességünket!
És már volt szó róla de megint írom,nem szégyen kicsit gyakorolni a tolatást,mint sok ember elött szerencsétlenkedni és gondot okozni!
És még valami fontos!
Mindig nézzük meg világít-e rendesen a futónk lámpái!
Ha több quadot szállítunk egy futón lehetőleg még jobban figyeljünk a rögzitésre,egymást se darálják szét,a műanyagok hamar szétdörzsőlődnek ha összeérnek figyeljünk erre!

Összefoglalva figyeljünk a felállásra,rögzítésre,úton való haladásra,és a parkolásra!

Balesetmentes közlekedést mindenkinek!

Nagyfefa

 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ingyenes, magyar nyelvû nyomozós kalandjátékok lebilincselõ történetekkel és grafikával! www.cluequestgame.hu    *****    A nagy nyári melegben hûsöljetek a Vízibálon a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Szobafestõ Budapest területén, legyen szó tisztasági festésrõl, vagy komplexebb munkálatokról, mi rendelkezésre állunk!    *****    Svéd termék a legjobb áron! Regisztrálj vásárlónak és kapj egyszeri 2000 Ft-ot és 15% kedvezményt a katalógusból! Svéd    *****    Azariah - RAMPAPAPAM formabontó verzióban, hallgasd, likeold, mutasd meg a spanodnak is :D    *****    ClueQuest- Új, ingyenes online nyomozós játék! Fejtsd meg a rejtélyt, és találd meg a tettest!Gyere cluequest.gportal.hu    *****    Szobafestõ Budapest    *****    Svéd termékek!Csatlakozz hozzám és kapj 2000,- Ft kedvezményt-15% kedvezmény a katalógus árból!Parfümök, szépségápolás!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Új mese a Mesetárban! Ha tudni akarod, mit keres egy tündér a kútban, gyere és nézz be hozzánk!    *****    Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.